Naast het verzorgen van vakinhoudelijke blokactiviteiten en juridisch gerelateerde modules, zet Astrea zich ook in voor haar leden op het sociale vlak. De sociaal gerichte activiteitencommissie bevordert het contact tussen de verschillende leerjaren van het EHLC. Waar blokactiviteiten per leerjaar worden verzorgd en bij modules er vaak weinig tijd is voor het leggen van sociale contacten, organiseert de sociaal gerichte activiteitencommissie sociale evenementen zoals borrels en etentjes.

De verschillende leerjaren hebben, naast de sociale activiteiten, geen gezamenlijke activiteiten. Toch vindt Astrea deze kennismaking tussen de leerjaren erg belangrijk en heeft zij deze commissie opgericht. Buiten beschouwing latende dat het erg gezellig is om nieuwe contacten te leggen kan het ook erg handig zijn. De studenten kunnen elkaar helpen en stimuleren op het gebied van zowel academische als van persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het geen zonde om contacten te leggen voor de toekomst.

Naast gewone studentenactiviteiten zoals borrels en etentjes organiseert deze commissie ook meer creatievere activiteiten. Astrea heeft, dankzij deze activiteitencommissie, samen met haar leden aanwezig kunnen zijn bij de opnames van het televisieprogramma ‘De rijdende rechter’. Ook hebben studenten uit de verschillende leerjaren samen met de commissie een boksclinic gevolgd. Deze activiteiten zijn in het verleden succesvol gebleken en de sociaal gerichte activiteitencommissie is altijd opzoek naar een nieuwe en creatieve activiteit voor de Astrea-leden.