Lisa Muller – B1

Ook al ben ik pas een eerstejaars honours student, ik heb al veel leuke dingen beleefd bij het Erasmus Honours Law College (EHLC). Zo hebben we veel diverse activiteiten gedaan, zoals naar de rechtbank voor het vak strafrecht of in gesprek met een fiscalist. Naast de inspirerende modules en blokactiviteiten doen we ook vaak een drankje met elkaar of gaan we na een activiteit samen uiteten. Hierdoor is het erg gezellig en krijg je een uitgebreid netwerk.  Daarnaast is het EHLC voor en door studenten en iedereen probeert dan ook te helpen bij de commissie. Afgelopen jaar was ik deel van de symposiumcommissie en ondanks het coronavirus proberen we er toch online iets speciaals van te maken. Het EHLC heeft er voor mij voor gezorgd dat mijn eerste jaar onvergetelijk was. Je krijgt de kans om je te verdiepen, inspirerende mensen te spreken en een professioneel netwerk om je heen te bouwen. Helaas zijn er veel activiteiten niet (of op een andere manier) doorgegaan vanwege het coronavirus, maar hopelijk kunnen we snel weer naar de universiteit om alles weer op te starten en ik vertrouw erop als aankomend bestuurslid dat we er volgend jaar ook een fantastisch jaar van maken.

Thomas Peters – B2

Het EHLC zorgt voor een streepje voor op je medestudenten. Deze voorsprong is geenszins enkel van academische aard; ook op sociaal en persoonlijk vlak helpt het EHLC mij in mijn ontwikkeling. Studeren is soms erg onpersoonlijk, met massale collegezalen en een frequent veranderende samenstelling van de werkgroepen. Het EHLC slaat met een vaste werkgroep samenstelling, een innige onderlinge samenwerking én een verdiepend en verbredend juridisch programma drie vliegen in één klap. Ten eerste helpt het EHLC met het verkleinen van de afstand tussen juridische theorie en praktijk, door middel van gastlessen of bezoekjes aan advocatenkantoren. Ten tweede wordt de stof makkelijker te begrijpen doordat iedereen bij het EHLC gemotiveerd en ambitieus is, waardoor de werkgroepen en de verdiepende activiteiten van hoge kwaliteit zijn. Ten derde (en misschien wel als belangrijkste): Door het EHLC leer je elkaar enorm goed kennen, leer je samenwerken en maak je gemakkelijk vrienden.

Olivier Beneder – B3

Als derdejaars Honoursstudent heb ik al veel leuke dingen meegemaakt met het Erasmus Honours Law College. Van leuke tripjes, spannende activiteiten en interessante lezingen tot meeslepende modules. Kenmerkend aan het EHLC is dat het een hechte groep is die elkander graag helpt. Iedereen vindt het leuk om betrokken te zijn en draagt daarin zijn steentje bij. Zo ook ik. Vorig jaar was ik actief lid bij de Marketingcommissie en dit jaar de trotse voorzitter van de Kascommissie.  Het EHLC zorgt voor een flinke portie extra verdieping van je rechtenstudie. Je komt in contact met inspirerende professoren en je hebt de kans om bij verschillende advocatenkantoren een kijkje te nemen in het praktijkleven. Je krijgt bij het EHLC echt de kans om te excelleren en daar heb ik met veel genoegen gebruik van gemaakt.