Hallo allemaal,

Mijn naam is Zafar Shaikhli, ik ben B3 student en lid van het EHLC en ik bevind me momenteel in Singapore, waar ik studeer aan de National University of Singapore (NUS)!

Vele factoren hebben meegespeeld in mijn besluit om voor Singapore te kiezen. Ik wist al bij voorbaat dat ik een exchange buiten Europa wilde doen, puur omdat ik al veel van Europa gezien had en de bestemmingen me dus minder aantrokken. Ik wist sowieso dat ik naar een Engelstalig land wilde, en omdat Canada en Australië me niet trokken, twijfelde ik vooral tussen de VS en Singapore. Uiteindelijk koos ik niet voor de VS omdat de aangeboden universiteiten daar niet fantastisch zijn en toch wel heel duur. Singapore is ook duur, maar de NUS is daarentegen een topuniversiteit, dus je krijgt meer terug voor je geld. Even belangrijk is dat Singapore een perfecte springplank is om de rest van Zuidoost-Azië te bezoeken, wat misschien wel de mooiste regio ter wereld is voor een toerist. Ik kwam dus zonder al te veel beraad uit bij Singapore.

Ik volg hier drie vakken ter waarde van ongeveer 22 ECTS: Comparative Corporate Law, Financial Regulation and Central Banking, en ten slotte Transnational Terrorism and International Law. Alledrie hele leuke vakken en heel anders dan ik van de EUR gewend ben. Ik heb bijvoorbeeld geen wetboek aan hoeven te raken en ook maar een handjevol rechtszaken moeten lezen, het is hier allemaal wat theoretischer en dat is leuk ter afwisseling. Als je dat niet fijn vindt, zijn er ook genoeg vakken waarin je alleen maar jurisprudentie en wetten behandelt dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ook de manier waarop we beoordeeld worden is heel anders: je zal essays moeten schrijven, presentaties moeten geven, in groepsverband moeten werken en je wordt ook beoordeeld op je participatie in de klas. Dat zijn toch allemaal handige vaardigheden die we aan de EUR niet echt trainen.

Mijn uitwisseling hier is een fantastische ervaring geweest en ik zou iedereen aanraden om dit te doen, het is zonder twijfel verreweg de beste periode van mijn studietijd geweest. Niet alleen heb ik talloze mensen van over de hele wereld kunnen ontmoeten, ik heb ook een tiental landen kunnen bezoeken, ik heb les kunnen krijgen van professoren die aan de absolute top van hun veld staan, kortom – het is genieten geweest. Meld je aan zou ik zeggen!