De sociaalgerichte activiteitencommissie

Naast het verzorgen van vakinhoudelijke blokactiviteiten en juridisch gerelateerde modules, zet Astrea zich ook in voor haar leden op het sociale vlak. De sociaal gerichte activiteitencommissie bevordert het contact tussen de verschillende jaarlagen van het EHLC. De sociaal gerichte activiteitencommissie biedt de studenten de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen. De commissie organiseert sociale evenementen zoals borrels en etentjes.

De verschillende leerjaren hebben, naast de sociale activiteiten, geen gezamenlijke activiteiten. Toch vindt Astrea deze kennismaking tussen de leerjaren erg belangrijk en heeft zij deze commissie opgericht. Buiten beschouwing latende dat het erg gezellig is om nieuwe contacten te leggen kan het ook erg handig zijn. De studenten kunnen elkaar helpen en stimuleren op het gebied van zowel academische als van persoonlijke ontwikkeling.

Naast gewone studentenactiviteiten zoals borrels en etentjes organiseert deze commissie ook creatievere activiteiten. Zo was Astrea, dankzij deze activiteitencommissie, samen met haar leden aanwezig zijn bij de opnames van het televisieprogramma ‘De rijdende rechter’. Ook hebben studenten uit de verschillende leerjaren samen met de commissie een boksclinic gevolgd. Daarnaast wordt er ook altijd een uitje voor de eerstejaars studenten geregeld, zodat zij elkaar beter kunnen leren kennen. Deze activiteiten zijn in het verleden succesvol gebleken en de sociaalgerichte activiteitencommissie is altijd op zoek naar een nieuwe en creatieve activiteit voor de Astrea-leden.