Over Astrea

Het Erasmus Honours Law College

Het Erasmus Honours Law College is een programma van de Erasmus Universiteit dat speciaal ontwikkeld is voor zeer gemotiveerde en betrokken studenten welke willen excelleren en het meeste uit hun studie willen halen. De exclusieve groep studenten die deelnemen aan dit programma kunnen hun kennis van het recht verder uitbreiden en krijgen de unieke kans om kennis te maken met de praktijk. De studenten die willen deelnemen aan het programma, dienen een selectie- of sollicitatieprocedure te volgen. Bij deze procedure wordt met name gekeken naar de reeds behaalde cijfers en de motivatie van de student. De studieresultaten dienen ook na toelating tot het programma ruim boven het gemiddelde te blijven. Indien een student de gehele bachelorperiode deel uit maakt van het EHLC, worden er 15 extra studiepunten toegekend.

Studievereniging Astrea

Studievereniging Astrea is opgericht voor en door honoursstudenten. De studievereniging is nauw verbonden met het Honours Law College. Onze missie is om onze leden te ondersteunen en te inspireren tijdens hun studietraject, met een scala aan kansen en voordelen die verder gaan dan de werkgroepen. Het honours programma is gericht op academische excellentie wat bevordert wordt door Studievereniging Astrea. Zo bieden we verdiepende en verbredende activiteiten aan, om je te helpen bij de studie.

Echter, zijn we meer dan alleen studiegericht. Astrea legt de nadruk op netwerken. Tijdens je lidmaatschap zul je de gelegenheid krijgen om te verbinden met medestudenten, inspirerende docenten, getalenteerde alumni en invloedrijke professionals in het juridische veld. Dit kan deuren openen naar toekomstige carrièrekansen en blijvende vriendschappen. We waarderen eveneens de sociale aspecten van het studentenleven. Daarom organiseren we gezellige borrels en leuke uitstapjes om ervoor te zorgen dat je een geweldige studietijd hebt en een hechte band kunt opbouwen met je medestudenten.

Het gaat niet alleen om het heden daarom bereidt Astrea je ook voor op de toekomst. We bieden carrièregerichte evenementen, sollicitatietrainingen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden om je te helpen bij het plannen van je professionele carrière  na je studie

Kortom, Studievereniging Astrea biedt een allesomvattende en verrijkende studie-ervaring die je zal helpen groeien als student, professional en persoon. Sluit je aan bij ons voor een onvergetelijke ervaring.

Het programma

Om de honoursstudenten zo veel mogelijk uit te dagen, bestaat het programma uit verschillende facetten:

  • Blokactiviteiten: de studenten van het EHLC nemen deel aan een blokactiviteit die gerelateerd is aan het vak dat op dat moment wordt gevolgd. Deze activiteiten leveren verbredende, verdiepende of meer praktische kennis op betreffende het vak.
  • Modules: de honoursstudenten kunnen zich facultatief inschrijven bij verschillende modules. Deze activiteit behandelt een specifiek thema (binnen het recht). De modules bestaan meestal uit meerdere bijeenkomsten en worden verzorgd door personen die werken in de praktijk van het vakgebied.
  • Sociale activiteiten: de selecte groep studenten vormen een hechte en gezellige groep. Om dit nog verder te stimuleren en om de verschillende jaarlagen met elkaar in contact te brengen, worden er geregeld sociale activiteiten georganiseerd.

Al deze onderdelen, waar de studenten van het EHLC aan deelnemen, worden georganiseerd door de studenten zelf. Astrea heeft een bestuur en verschillende commissies. Elke commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van een ander onderdeel van het programma. Zie hier hoe de commissies van Astrea dat precies aanpakken!

Over EHLC/Astrea

Het Erasmus Honours Law programma is speciaal ontwikkeld voor zeer gemotiveerde en betrokken studenten die willen excelleren en het meeste uit hun studie willen halen.

© Studievereniging Astrea | Alle rechten voorbehouden